Diensten

Diensten

Completi biedt verschillende diensten aan om uw zorginstelling te voorzien van de allerbeste kwaliteit. Van een consultant die meewerkt aan een kwaliteitsmanagementsysteem tot aan trainingen aan uw personeel.

Wij vinden nazorg ontzettend belangrijk. Zo heeft u ook nog iets aan onze hulp na het afronden van de opdracht. Daarom zorgen we altijd voor een uitgebreide evaluatie om te kijken of er voldoende draagvlak is gerealiseerd voor de geïmplementeerde veranderingen. Zo waarborgen we de kwaliteit van ons werk tijdens én na de opdracht.

Lees hieronder op welke manieren we uw zorginstelling kunnen helpen.

Consultant Algemene Kwaliteit

Kwaliteitsmanagement is cruciaal voor de zorg. Niet alleen omdat de kwaliteit van zorg in Nederland heel hoog moet zijn, maar ook omdat medewerkers tevreden willen zijn met de gang van zaken op het werk.

Om de kwaliteit van het functioneren van medewerkers te monitoren, is een kwaliteitsmanagementsysteem onmisbaar. Dit systeem moet perfect passen bij uw organisatie en uw manier van werken. Daar zorgen wij voor.  

We helpen niet alleen bij het inrichten en implementeren van een managementsysteem, maar zorgen er ook voor dat uw medewerkers goed kunnen werken met het systeem. Van simpele taken, zoals weten waar de klachten geregistreerd worden, tot het samen opstellen van gedragscodes.

Audits

Functioneert uw organisatie op de beste en meest efficiënte manier, of kan het beter? Met een interne audit doen we onderzoek naar het functioneren van uw organisatie op het gebied van kwaliteit. Dat doen we bijvoorbeeld in de vorm van interviews met medewerkers.

Na een nulmeting kunnen we aan de hand van de audit samen doelen vastleggen en ervoor zorgen dat uw organisatie die doelen ook behaalt.  

Completi helpt uw organisatie ook bij het behalen van de NEN-certificering. We hebben daarnaast veel ervaring met de ISO 9001-norm. Deze norm is ontwikkeld om kwaliteitssystemen te boordelen. Dat maakt het mogelijk om vast te stellen of uw instelling voldoet aan de wensen van klanten én de wettelijke eisen. Voor deze norm werken we ook met audits.

Privacykwesties

De AVG-wetgeving heeft ervoor gezorgd dat zorginstellingen vaker met privacykwesties zitten. Completi helpt bij deze problemen, door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat uw organisatie voldoet aan alle wettelijke eisen en normen die horen bij patiëntgegevens.

Wij werken samen met een externe expert op het gebied van wetgeving en juridische kwesties, waardoor we een totaaloplossing kunnen bieden. U kunt zich daardoor richten op het belangrijke werk, in plaats van de juridische randzaken.

Zorginstellingen zijn bijvoorbeeld verplicht om een Functionaris voor Gegevensbescherming aan te stellen. Completi kan in samenwerking met onze partner een functionaris leveren. Ook het uitvoeren van het zogenaamde gegevensbeschermingeffectbeoordeling (DPIA) is verplicht door de AVG-wetgeving. Dit geeft een goed beeld van de verschillende privacyrisico’s die spelen binnen uw bedrijf. Onze partner levert verbeterpunten die u kunt verwerken. Daarmee bent u niet alleen compliant, maar functioneert uw instelling ook beter!

Interim

Een consultant biedt niet altijd de hulp die uw organisatie nodig heeft. Soms is het noodzakelijk om voor een langere tijd externe ondersteuning in te schakelen. Voor die situaties levert Completi interim-medewerkers.

We kunnen meerdere rollen vervullen voor uw organisatie:

  • Directie
  • Management
  • Kwaliteit

van kwaliteitsmedewerker tot aan algemeen directeur, er is veel mogelijk. We hebben niet alleen uitgebreide ervaring in huis op besturend niveau, maar ook een groot netwerk. Daardoor kunnen we onverwachtse problemen snel oplossen, door ze uit te besteden aan betrouwbare professionals.

Trainingen geven aan personeel

Voor een duurzame verandering van uw werkwijze is het belangrijk dat medewerkers niet alleen snappen hóe het moet, maar ook waarom. Wij verzorgen daarom trainingen en workshops voor zowel uw personeel als het management.

  • Workshops op het gebied van kwaliteit
  • Trainingen kunnen ook breder worden ingericht, zoals de training Meldcode Huiselijk Geweld.

Er zijn veel richtlijnen waar u als zorgaanbieder aan moet voldoen. Samen met uitgebreide wetgeving zorgt dat soms voor ingewikkelde situaties. Heef u ondersteuning nodig op dit gebied? Completi verzorgt protocollen, de juiste implementatie en zorgt dat uw medewerkers de juiste kennis hebben om met de protocollen te werken. Neem contact met ons op!