AVG/Privacy

Privacykwesties

De AVG-wetgeving heeft ervoor gezorgd dat zorginstellingen vaker met privacykwesties zitten. Completi helpt bij deze problemen, door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat uw organisatie voldoet aan alle wettelijke eisen en normen die horen bij patiëntgegevens.

Wij werken samen met een externe expert op het gebied van wetgeving en juridische kwesties, waardoor we een totaaloplossing kunnen bieden. U kunt zich daardoor richten op het belangrijke werk, in plaats van de juridische randzaken.

Zorginstellingen zijn bijvoorbeeld verplicht om een Functionaris voor Gegevensbescherming aan te stellen. Completi kan in samenwerking met onze partner een functionaris leveren. Ook het uitvoeren van het zogenaamde gegevensbeschermingeffectbeoordeling (DPIA) is verplicht door de AVG-wetgeving. Dit geeft een goed beeld van de verschillende privacyrisico’s die spelen binnen uw bedrijf. Onze partner levert verbeterpunten die u kunt verwerken. Daarmee bent u niet alleen compliant, maar functioneert uw instelling ook beter!